«Dersom ikke fagforeningen vil slåss for oss må vi finne ut hvordan vi skal slåss på egne vegne»

Detroit-bilarbeidere erklærer deres støtte for streikende Volvo Truck-arbeidere i Virginia

Detroit-bilarbeidere har uttrykt sterk støtte til de streikende arbeiderne ve Volvo Trucks i Dublin, Virginia. Nesten 3 000 arbeidere gikk den 7. juni ut i streik mot det svenske multinasjonale konsernet, som er den største produsenten av lastebiler i verden, etter å ha definitivt å ha avvist den andre pro-selskap-kontrakten støttet av bilarbeiderfagforbundet United Auto Workers (UAW).

Supportere av World Socialist Web Site Autoworker Newsletter snakket med arbeidere ved Stellantis (tidligere Fiat Chrysler) under skiftvekslingen på monteringsanlegget Warren Truck Assembly Plant, i et forstadsområde av Detroit på onsdag ettermiddag. Mange av arbeiderne visste i utgangspunktet ikke om streiken på grunn av den nyhetsblackout som er besørget av selskapsmediene og UAW, som ikke har publisert noe på sitt nettsted eller sin Facebook-side, og heller ikke har gjort noe for å informere fabrikkarbeiderne.

Volvo-streikevakter i Dublin, Virginia [Kilde: Local 2069]

For å bryte gjennom denne taushetssammensvergelsen og bygge støtte for de streikende arbeiderne, distribuerte tilhengere av WSWS hundrevis av eksemplarer av Autoworker Newsletter, som inneholdt det åpne brevet til UAW utgitt på tirsdag av de streikende Volvo-arbeidernes grunnplankomité – Volvo Workers Rank-and-File Committee.

Uttalelsen krever å få vite hva UAW foreslår for selskapet, hvorfor UAW bare gir $ 275 i uka i streikelønn av et streikefond på $ 790 millioner, og hva UAW og AFL-CIO gjør for å mobilisere deres henholdsvis 400 000 og 12,5 millioner medlemmer, for å vinne streiken.

Brevet detaljerer arbeidernes krav om betydelig lønns- og rettighetsgevinster og mobiliseringen av UAW-medlemmer til støtte for streiken, og begynner med nedstengningen av alle Volvo-operasjoner i USA. Uttalelsen konkluderer: «Hvis dere ikke er beredt til å føre en slik kamp, så se til å pelle dere vekk. Grunnplanet vil velge en egen forhandlings- og streikekomité som er beredt til å gjennomføre den kampen som fordres.»

En som fører kampanje i samtale med en Detroit-bilarbeider

En ung arbeider med to år på Stellantis-fabrikken sa: «Jeg støtter de streikende Volvo-arbeiderne. Akkurat nå, ingen snakker for arbeiderne. Dersom ikke fagforeningen vil slåss for oss må vi finne ut hvordan vi skal slåss på egne vegne.»

«Dersom vi ikke står opp vil UAW fortsette å holde oss for narr, som de gjorde da de sa at TPT (midlertidige deltidsarbeidere) skulle få ferietid og PAA (betalt fraværsgodtgjørelse; Paid Absence Allowance) før vi ble rullet over til fulltidsansatte. Vi har ventet i to år, og vi har ikke fått det. Fagforbundet og selskapet bare endrer avtalen, uten at vi får vite det.»

Mange arbeidere var harme for at UAW skjulte streiken for dem. Andre identifiserte seg med Volvo-arbeidere, da de som fører kampanje fortalte dem at de samme UAW-funksjonærene som mottok bestikkelser fra Fiat Chrysler for å signere pro-selskap-kontrakter som tok vekk deres rettigheter, også hadde framforhandlet kontraktene hos Volvo. De svarte med entusiasme da en som fører kampanje fortalte dem at Volvo-arbeiderne hadde stemt ned to UAW-støttede kontrakter, med henholdsvis 90 og 91 prosent, og slåss for å få avskaffet to-trinns systemet for lønninger og rettigheter, for å vinne betydelig lønningsheving og rettighetsforbedringer både for nåværende arbeidere og for pensjonister, og til forsvar for åtte-timers dagen.

«Jeg er enig med Volvo-arbeidernes krav om COLA (Cost of Living Adjustment; kostnadstilpasning) fordi bensin, mat og alt annet stiger. Når det gjelder $ 275 i streikelønn så har UAW mer enn nok til å betale dem det de trenger. Våre fagforeningskontingenter fortsetter å gå opp og opp. De forteller oss at det er til streikefondet, men når arbeiderne trenger det vil ikke UAW stille det til rådighet for dem.»

Stellantis-arbeidere ved monteringsanlegget Warren Truck Assembly

Andre arbeidere ropte ut støtteerklæringer der de hastet inn eller ut av fabrikken. «Be dem om å holde seg sterke,» sa én. En annen sa: «Hold dere sammen» og «vi er sammen med dem». En annen arbeider sa: «Slåss for det du tror på, for dette er livet ditt.» Flere arbeidere stoppet for å bli fotografert med plakater der det står «Jeg støtter Volvo-arbeiderne», for å vise deres solidaritet med deres brødre og søstre i Virginia.

Etter skiftvekslingen sa en av de unge som fører kampanje til WSWS: «Støtten jeg så fra arbeidere på Warren FCA-anlegget for Volvo-arbeiderne på den andre siden av landet var inspirerende. Det viser tydelig hvordan arbeidernes kamp er den samme, uansett de forskjellige lokaliseringene, de forskjellige selskapene, eller til-og-med i forskjellige bransjer. Vi hørte fra elektrisitetsarbeidere som ikke engang jobbet på anlegget, og de forsto kampen mot UAW.»

Stellantis-arbeidere ved monteringsanlegget Warren Truck Assembly holder plakater til støtte for streiken til Volvo-arbeidere i Dublin, Virginia, 16. juni 2021 [Foto: WSWS media]

På tirsdag informerte den lokale fagforeningen UAW Local 2069 på deres Facebook-side de streikende arbeidere i Virginia om at lokalavdelingen, sentralforbundet UAW International og Volvo-representanter møttes kort via en telefonkonferanse på tirsdag morgen, men ikke hadde gjenopptatt forhandlingene, som de lokale fagforeningsrepresentantene hevdet at de skulle. «For øyeblikket er det ingen satt dato for formelle forhandlinger. Beklager forvirringen i andre innlegg.»

Dette vakte forargede kommentarer fra Volvo-arbeidere, blant annet fra én som postet kommentaren: «Og dette får vi vite to dager etter det skjedde. Skjønner disse personene at informasjonen de får er vår informasjon?» Arbeideren fordømte «typene som forhandlet om kontrakten», og han forlangte: «SLUTT Å HOLDE HEMMELIGHETER SOM BARE FÅR OSS TIL Å MISLIKE DERE ENDA MER !!!!!!!! YALL BEGYNNER Å OPPTRE AKKURAT SOM REGJERINGEN VÅR!!»

Streikende arbeidere ved New River Valley (NRV) fabrikkanlegget er også i kontakt med deres kolleger ved Mack Volvo-anlegget i Allentown, Pennsylvania, som monterer lastebiler med førerkabiner som blir lakkert i Virginia, og med de i Hagerstown, Maryland, hvor motorer og girkasser bygges og sendes til Virginia, hvor Volvo-lastebiler blir sluttmontert. Selv om arbeiderne ved Pennsylvania- og Maryland-fabrikkene allerede blir rammet av permitteringer på grunn av en kombinasjon av innvirkningen av NRV-streiken for lakkerte førerkabiner, og leveransemangelen for mikro-chips, har UAW holdt de gjenværende arbeiderne på fabrikkene i arbeid, i et bevisst forsøk på å splitte arbeiderne som alle jobber for det samme gigantkonsernet.

«Én arbeider fortalte meg at Mack snart ikke har flere lastebilførerhus,» fortalte en streikende arbeider til WSWS. «Ledere er nå på produksjonslinjene, men de kan ikke drive ting skikkelig, så de får ikke laget nok kabiner. To personer sa at Mack allerede nærmet seg å gå tom for dem. Før streiken prøvde de å få fram så mange kabiner som mulig, for å kunne holde Mack gående i tilfelle vi skulle gå ut.»

«Jeg tror ikke at de kutter skift på Mack på grunn av mangel på halvlederbrikker. Selv om noen folk tror det, så fikk de oss her på NRV til fortsatt å jobbe på lastebiler uten chips, for deretter å sette dem til side for å fullføre dem seinere. Det står uferdige lastebiler overalt i Dublin, på messeområdet, overalt; du kan ikke få plassert to tusen lastebiler bare inne på NRV-anlegget.»

Med henvisning til det åpne brevet fra grunnplankomitéen sa han: «Arbeiderne bare spiser det opp, og folk begynner nå virkelig å komme rundt. Jeg kan ikke tro saken med streikefondet. De kunne med letthet betalt oss $ 500 i uka og fortsatt ha nok penger igjen i fondet, som er på $ 760 millioner. Jeg har gjort matematikken. Og UMWA ser like ille ut, hva angår Alabama-gruvearbeiderne som er i streik, om ikke verre.»

Han konkluderte: «Jeg føler at alle støtter oss, over hele verden, folk snakker om dét her. Folk vet ikke hva de er i stand til. Vi burde lage reglene, ikke de store gutta. Vi burde ha en ny kontrakt hvert år, dersom vi ikke liker den, be dem gå screw themselves. Kontraktene burde være årlige, short and sweet. Vi må ha COLA [tilpasning til kostnadsstigningen]. Dette er ikke rakettvitenskap. Jeg er hos Volvo mest for [helse-] forsikringen, som var ok, men nå vil de banke ansiktene våre i betongen. Volvo vil jekke opp bidragene til forsikringspremiene fra $ 16 til $ 40 eller $ 50, og egenandelene fra $ 750 til $ 6 000, og mer.»

«Det er stor enighet om alt i det åpne brevet,» sa en annen streikende arbeider. «Jeg så støtteerklæringene for Volvo-arbeiderne fra hele verden, på WSWS. Det er motiverende å se at vi ikke er de eneste som slåss mot denne dritten, der vi tråkker gjennom denne kampen i motbakke. Forhåpentligvis kan vi få knyttet sammen alle, og så kan vi alle vinne sammen. Jeg vil gjerne snakke med dem, og møte dem personlig. Jeg merket meg hvordan bilarbeiderne i Detroit sa de var definert som essensielle arbeidere under pandemien, for så å bli skrudd. Det ser ut til å være normen! Volvo sa vi var essensielle, og så krever de lønnsreduksjoner. Det irriterer meg at disse selskapene gjør seg milliarder mens vi slåss om smuler. I redningsaksjonene for bilindustrien gikk administrerende direktører hjem med enorme avgangspakker, for hva da? For å ha kjørt selskapene i grøfta?»

World Socialist Web Site oppfordrer alle arbeidere til å lese og dele Volvo-arbeidernes åpne brev til UAW. Arbeidere kan kontakte Volvo-arbeidernes grunnplankomité – Volvo Workers Rank-and-File Committee (VWRFC) på volvowrfc@gmail.com, eller sende tekstmelding til (540) 307-0509.

Loading