Nei til rettsforfølgelsen av Eric Drouet

Mens «de gule vestenes» bevegelse utvides prøver Macron-regjeringen å skremme deltakerne med voldsom undertrykking. En av de sentrale grunnleggerne av bevegelsen, den 33 år gamle lastebilsjåføren Eric Drouet, skrev på Facebook sist fredag at politiet hadde raidet hans hjem i Seine-et-Marne. Han la til at han ville vært tatt i politiforvaring om han hadde han vært hjemme på tidspunktet politiet kom, og at hans kone ble utspurt.

Drouet er nå mål for en etterforskning utført av Paris-aktoratets kontor etter «de gule vestenes» uttalelser på onsdag kveld på BFM-TV. Han er anklaget for å «fremprovosere en forbrytelse eller forseelse» og for å «organisere en ulovlig protest».

Den eneste grunnen til disse ekstraordinære beskyldningene er at Drouet sa at han gjerne ville komme seg inn på Elysée Palasset [presidenten Macrons bopel og kontorer], under følgende utveksling med journalistene:

BFM-TV: «Du sier: ‘Lørdag, det vil bli det endelige resultatet, lørdag er Elysée [Palasset], vi vil gjerne gå til Elysée, på lørdag må vi alle være helt forente og gå sammen mot Elysée.’ Hva ser dette ut som? Det høres ut som om du vil gjennomføre et kupp?»

Eric Drouet: «Alt folket vil gå opp dit, det er symbolet på republikken.»

BFM-TV: «Ja, men for å gjøre hva? Du kommer til Elysée [Palasset], hva skal du gjøre der?»

Eric Drouet: «Vi går inn.»

Rettsvesenet og pressen har nå lansert en hysterisk og absurd kampanje mot denne kommentaren, og hevdet at han ønsket å begå en forbrytelse, eller til og med utføre et kupp.

Anklagen mot Drouet er bedragersk. Dagen etter hans uttalelse på BFM-TV, utdypet Drouet sine tanker på sin Facebook-side. Uten tvetydighet sa han at han ønsket å gå til Elysée [Palasset] for å uttrykke seg på en ikke-voldelig måte.

«Jeg sa aldri at jeg ønsket å gå til Elysée Palasset for å ødelegge noe, men for å la høre fra oss,» sa han. «De eneste menneskene vi har å forhandle med er ministrene, statsministeren, statssekretærene, men aldri presidenten [Macron]; det var heller for symbolet. Jeg har aldri angrepet noe [eiendom] under en demonstrasjon, og det begynner ikke i morgen.»

Macron-regjeringen er hatet av majoriteten av befolkningen og har forakt for demonstrantene, og den baserer seg på antidemokratiske tiltak og politiets brutalitet for å undertrykke «de gule vestenes» bevegelse, som uttrykker virkelig dyp vrede mot sosial ulikhet og sosial utestenging.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Macron-regjeringen målretter Drouet på denne måten. Regjeringen er desperat etter å få stoppet bevegelsen, ved å finne representanter blant de «gule vestene» som vil fremforhandle en avtale med Macrons ministre, for å få splittet den og satt en stopper for den.

Drouet er en av de sentrale individene i bevegelsen som nekter å forhandle med Macron, i motsetning til «de frie gule vestene», som søker felles grunn med presidenten. Det gjør ham til et mål for Macron, som for enhver pris ønsker å smadre bevegelsen, og få kjøpt opp alle menneskene på de ulike Facebook-sidene som fører den.

Trusselen mot Drouet er en advarsel til arbeidere som trer inn i kamp. «De gule vestenes» bevegelse skremmer vannet av staten. Isolert og hatet av massene av arbeidere, i panikk over veksten av raseriet mot Macron, forbereder nå regjeringen seg på å anvende ethvert tiltak for å kriminalisere «de gule vestene» og enhver reell politisk motstand mot Macron. Det er derfor den tyr til løgner og provokasjoner for å koke opp anklager mot Drouet.

Loading