Video: Joseph Kishore, nasjonalsekretær for SEP (USA), ønsket velkommen ved ankomst til Sri Lanka

Ledende medlemmer av SEP (Sri Lanka) hilser Joseph Kishore, nasjonalsekretær for SEP (USA), 6. desember 2023

En delegasjon fra Socialist Equality Party (Sri Lanka) ønsket tidlig onsdag Joseph Kishore, nasjonalsekretær for SEP (USA), hjertelig velkommen på Bandaranaike internasjonale lufthavn i Colombo. Kishore skal adressere to møter, i Colombo og Peradeniya, med tittelen «Leo Trotskij og kampen for sosialisme i det 21. århundre», for trotskismens hundreårsmarkering.

Delegasjonen, ledet Deepal Jayasekara, generalsekretær for SEP (Sri Lanka), holdt en kort offentlig mottakelse i ankomstlobbyen på flyplassen, der ledende SEP- og IYSSE-medlemmer deltok. De viste et banner der det sto «Velkommen Joseph Kishore, nasjonalsekretær for Socialist Equality Party (US)», og der Jayasekara ønsket ham velkommen med en blomsterbukett.

Joseph Kishore, nasjonalsekretær for SEP (USA), ankommer Sri Lanka, der han snakker om betydningen av trotskismens århundremarkeringsmøter.

Kishore ble intervjuet av en reporter fra WSWS. Han bemerket at trotskistbevegelsens historie i USA og på Sri Lanka er nært sammenknyttet med historien til Den internasjonale komitéen av Den fjerde internasjonale (ICFI).

«Det er en stor ære å komme hit og få møte kamerater som har spilt en så lang og framtredende rolle i ICFIs historie,» sa Kishore og la til: «Lederne av den srilankiske bevegelsen er berettiget hedret av hele Den internasjonale komitéen.»

Kishore hyllet spesifikt de avdøde generalsekretærene for SEP på Sri Lanka, Keerthi Balasuriya, som døde for 36 år siden denne måneden, og Wije Dias, som døde den 27. juli 2022.

Relatert temaene for de kommende møtene, forklarte Kishore: «Vi gjennomgår en periode med virkelig eksplosiv krise... Verdens oppmerksomhet har vært fokusert på Gaza, der genocidet eskalerer. De har nå gjenopptatt bombingen etter den såkalte pausen, og dreper hundrevis hver dag, med USAs fulle støtte.»

Kishore fortsatte med å utdype: «Disse møtene er hundreårsmarkeringen for trotskistbevegelsen, for Leo Trotskijs grunnleggelse av Venstreopposisjonen i oktober 1923. Vi har avholdt møter over hele verden adressert av kamerat David North, styrelederen for SEP (US) og for World Socialist Web Sites internasjonale redaksjonsråd.»

Han bemerket at dette året også er 70-årsjubiléet for grunnleggelsen av ICFI på grunnlag av James P. Cannons Åpne brev. «Trotskistbevegelsens historie er sosialistbevegelsens historie. Dette har en veldig dyp innvirkning spesielt på politikken på Sri Lanka, både de heroiske og også svikene.»

Kishore konkluderte: «Man kan ikke forstå det 20. århundres historie uten å forstå trotskistbevegelsens historie. Og man kan ikke forstå hva som nå finner sted uten å forstå denne historien.»

Datoer og Arrangementer:

Peradeniya
7. desember kl. 15:00
Sal nr. 86, Institutt for statsvitenskap,
Universitetet i Peradeniya

Colombo
10. desember kl. 15:00
New Town Hall, Colombo

Loading