Srpskohrvatski

Top Stories

Perspective
Perspective
Perspective

Za globalnu radničku istragu o pandemiji COVID-19

Ova je istraga nužna za probijanje kroz zataškavanje, krivotvorine i dezinformacije koje su raspoređene kako bi se opravdale politike odgovorne za smrt milijuna koji se može izbjeći od prvog otkrivanja SARS-CoV-2.

Radnička klasa mora da zahtjeva da vlade obezbijede potrebne resurse za spriječavanje širenja bolesti, tretman i njegu onih koji su zaraženi, i osigura izdržavanje stotina miliona ljudi koje će pogoditi ekonomski kolaps.

Međunarodni Komitet Četvrte Internacionale

Ubjedljiva pobjeda opcije “protiv” na referendum u Grčkoj predstavlja rasprostranjeno popularno odbacivanje Evropske unije i mjera štednje.

Alex Lantier

Budućnost za radnike i omladinu nije da poklekne i da se preda desničarskoj politici socijal-demokrata niti pseudo-levim partijama izabranim da vode administraciju kapitalističke države, nego u izgradnji političkog vođstva koje će se boriti za preuzimanje vlasti od strane radničke klase, kao deo međunarodne socijalističke revolucije.

Alex Lantier

Povodom godišnjice ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. ponovo objavljujemo analizu njegove politike, koju smo prvobitno objavili na engleskom i srpskohrvatskom jeziku 30. jula 1999.

Peter Schwarz