Srpskohrvatski

Top Stories

U ponedjeljak, 3. lipnja, ukrajinska vlada zabranila je World Socialist Web Site u cijeloj zemlji, izdajući naredbu kojom se svim davateljima internetskih usluga naređuje da blokiraju pristup WSWS-u na neodređeno vrijeme.

Eric London

Ovu je izjavu dala Barbara Slaughter, vodeća članica Stranke socijalističke jednakosti u Velikoj Britaniji i borkinja za socijalizam gotovo 80 godina. Slaughter poziva na oslobađanje Bogdana Syrotiuka, ukrajinskog socijalista kojeg je prošlog mjeseca uhitila vlada Zelenskog i koji se suočava s namještenim optužbama za izdaju koje mu prijete dugotrajnom zatvorskom kaznom.

Barbara Slaughter
Radnička klasa, borba protiv kapitalističkog barbarstva i izgradnja Svjetske partije socijalističke revolucije (Prvi dio)

Nova godina počinje u pozadini masovne eskalacije imperijalističkog nasilja diljem svijeta. Genocid i nuklearni rat se normaliziraju.

Izjava Međunarodnog uredničkog odbora
Za globalnu radničku istragu o pandemiji COVID-19

Ova je istraga nužna za probijanje kroz zataškavanje, krivotvorine i dezinformacije koje su raspoređene kako bi se opravdale politike odgovorne za smrt milijuna koji se može izbjeći od prvog otkrivanja SARS-CoV-2.